Kezdőlap OLT

OLT

Országos Lepkész Találkozó (OLT)

(a magyar lepkészek éves találkozója)

Célok

A rendezvény legfőbb célja, hogy közös fórumot biztosítson a Magyarországon lepkékkel foglalkozóknak és lehetőséget adjon a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre. Ennek megfelelően a programja széles területet ölel fel a tudományos eredmények bemutatásától, a faunisztikai megfigyeléseken keresztül, egészen a fényképes élménybeszámolókig, határozási továbbképzésekig és kerekasztal beszélgetésekig. Az előadóüléseket a témákhoz kapcsolódó terepi programok színesítik. A találkozóra minden lepkészt és lepkék iránt érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők határainkon belülről és határainkon túlról is.

Szervezők

Az OLT állandó szervezője a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület, de ebben más szervezetek is jelentős szerepet vállalnak. A helyszínt és a költségvetés egy jelentős részét általában nemzeti park igazgatóságok biztosítják. 2016-tól a Herman Ottó Intézet is bekapcsolódott a szervezésbe és a találkozó finanszírozásába. A találkozó minden évben rendszerint más-más helyszínen kerül megrendezésre, illeszkedve valamilyen érdekes és/vagy természetvédelmileg jelentősebb lepke (lepkék) rajzási időszakához.

Korábbi rendezvények

I.   OLT    Ispánk (Őrségi Nemzeti Park)     2015. július 23.-24.

II. OLT   Szögliget (Aggteleki Nemzeti Park) 2016. július 7.-10.

III. OLT  Felsőtárkány (Bükki Nemzeti Park) 2017. július 7.-9.

IV. OLT   Sarród (Fertő-Hanság Nemzeti Park) 2018. április 12.-14.

V. OLT   Hortobágy (Hortobágyi Nemzeti Park) 2019. július 25.-27.

Aktuális rendezvény

2020-ban immár hatodik alkalommal rendezzük meg az Országos Lepkész Találkozót, amelynek ezúttal a Duna-Ipoly Nemzeti Park ad otthont. A rendezvény legfőbb célja, hogy közös fórumot teremtsen a lepkékkel foglalkozóknak, és lehetőséget adjon a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre. Ennek megfelelően a program széles területet ölel fel a tudományos eredmények bemutatásától, a faunisztikai megfigyeléseken keresztül, egészen a fényképes élménybeszámolókig. Az előadóüléseket lepkésztúra és éjjeli lámpázás teszik színesebbé.

A találkozóra minden lepkészt és lepkék iránt érdeklődőt szeretettel várunk határainkon belülről és határainkon túlról is.

Időpont: 2020. augusztus 14.-16.

Helyszín: Szokolya, Királyrét

 

Szervezők:

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Herman Ottó Intézet

Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület

 

A részvétel regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékodat előzetesen itt jelezheted:

regisztrációs űrlap 1.

Jelentkezési határidő: 2020. június 15.